Vacker i olika sammanhang

Vid vissa sammanhang, oftast de av det lite finare slaget, är det roligt att vara vacker och fin, som till exempel vid bröllop, skolavslutningar och andra typer av finare fester.

Göra sig i ordning för fest

När man ska på fest är det som bekant alltid kul att piffa till sig lite extra. Handlar det om en fest av det aningen finare slaget kan det vara kul att lägga lite extra krut på både hår och make-up, men även på kläder, så man är tipp-topp.

Ett bra tips vad gäller håret kan vara att tvätta detta dagen innan och inte på själva festdagen eftersom ett hår som är lite smutsigt oftast är lättare att styla. Vad gäller make-up är ett bra tips att inte ta i för mycket utan hålla sig till max två produkter, ”less is more” är en bra devis i det här sammanhanget.

Vad gäller kläder är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Handlar det dock om en mer officiell tillställning kanske man inte ska vara alltför extravagant. Ett bra tips är att försöka matcha olika plagg ihop med varandra, vilket ofta brukar bli ganska snyggt.

Göra sig i ordning för skolavslutningen

Skolavslutningar är som bekant en glädjens tid framför allt kanske om det handlar om studentexamen eller liknande. Eftersom skolavslutningar oftast sker på morgonen eller förmiddagen kan det vara bra att ha detta i åtanke när man ska göra sig i ordning, det vill säga ett bra tips är att gå upp lite tidigare än vanligt, så man inte behöver stressa när man ska göra sig i ordning.

Även här kan det vara bra att ha tvättat håret kvällen innan, så man i princip bara har styling kvar på morgonen samt make-up. Vad gäller kläder så går alltid vitt eller någon annan ljus färg hem på skolavslutningar, till exempel en vit sommarklänning eller liknande.

Göra sig i ordning för bröllop

Bröllop är något av festernas fest och ett av de tillfällen då man verkligen bör lägga ner lite extra på hår, kläder och make-up, framför allt om det är man själv som ska gifta sig. För att håret ska bli riktigt fint kan det vara bra att låta en frisör ta hand om detta på morgonen eller förmiddagen, så slipper man hålla på och fixa med det själv.

Med make-up är det viktigt att det blir bra eftersom det ska tas kort och dylikt. Även här kan man låta någon professionell sköta det i form av en make-up-artist eller liknande.
I klädselväg är det klänning som gäller, helst vit om man är brud eftersom detta är den traditionella bröllopsfärgen. Är man bara gäst finns givetvis en rad olika andra möjligheter, så länge det rör sig om en elegantare typ av klänning.