Tips och goda råd inför barnkalaset

party

Att planera ett barnkalas är minst lika roligt som att faktiskt ta del av ett. Visst krävs det en del arbete för att göra det lyckat, men när ditt barn somnar med ett leende på läpparna senare på kvällen kommer du inte ångra dig. Hur ska du då gå till väga för att få allt så bra som möjligt? Vad ska barnen äta för gott och hur ska ni dekorera inför tillställningen? Och ska barnkalaset äga rum i ert hem eller ska ni hyra en lokal? Alla dessa frågor kräver betänketid och vi kommer därför med ett antal goda råd och tips.

En födelsedagstårta kan nog sägas vara den viktigaste symbolen för ett barnkalas. För att göra den extra fin kan du dekorera den med ljus, färgglatt godis och till och med en detaljrik bild av ditt barns favoritkaraktär. Självklart ätbar. Förutom tårtan bör det finnas rikligt med godis och bakelser.

När det kommer till underhållningen är en klassisk fiskedamm lika spännande som alltid. Den är dessutom lätt fixad. Man sätter bara upp ett slags skynke, eller på något sätt skyler sikten till ett visst område, och låter barnen kasta över en lina från ett fiskespö. Bakom skynket gömmer det sig sedan en vuxen, som ser till att alla får något gott, roligt och spännande på kroken.

Att dekorera ditt hus eller den utvalda lokalen i ett speciellt tema kan förhöja kalaskänslan. Barn älskar att få drömma bort sig till en fantasivärld. Ballonger kan det heller aldrig bli för många av. Blanda gärna ballonger i olika färger och material, som gummi och folie. Det kan också vara roligt att placera ut ett par ballonger formade efter hur många år ditt barn fyller.