Spela poker med dina vänner

Att arrangera en pokerkväll med sina närmaste polare kan vara otroligt givande både underhållningsmässigt, socialt och ekonomiskt. Det blir alltid en kväll full av spänning, vänskap och hjärnträning. 

Kvinnor som spelar poker

Utrustningen

Det första man behöver är självklart en lokal. Även om köksbordet alltid fungerar så blir det alltid roligare med ett specialanpassat spelrum. För många blir den bästa lösningen att köpa ett hopvikbart pokerbord eller en pokerduk. Det första alternativet går att hitta för under 2000 kronor och det senare för runt en femhundring.

Förutom detta behöver man självklart även kort och marker. Se gärna till att inhandla kort av lite högre kvalitet då det gör spelet både roligare och enklare.

Lagar och regler

I Sverige finns det ganska hårda men luddiga lagar och regler gällande poker och spel om pengar. Att spela med sina nära vänner är absolut tillåtet men blir det mer är så kan det bli problem. Det enklaste är helt enkelt att inte ha några fysiska pengaspel utanför den närmsta vänskapskretsen.

Att spela online är dock inget problem då de flesta spelsajterna är placerade på till exempel Malta där regelverket är mycket öppnare. Det kan med andra ord också vara ett alternativ att spela online, antingen med kompisarna eller som träning.

Träning

Om man vill spela poker med sina kompisar så är det bäst att man har tränat lite innan. Det enligt oss bästa sättet att göra detta är att spela online. Online kan man förutom att spela poker även lära sig det. Många stora sajter idag, exempelvis poker.se, har en pokerskola där de lär ut grunderna i poker samt de vanligaste spelformerna. När man känner att man förstår reglerna är det bara att sätta igång. Till en början kan det kännas tryggare att spela utan riktig insats vilket självklart är fullt möjligt. För att öka autenticiteten kan man sedan välja att gå vidare till pengaspel.