Mindre fester

Mindre fester kräver kanske inte lika mycket planerande, men det går ändå inte att bjuda in till fest utan att ha tänkt igenom de viktigaste punkterna. Skall man bjuda på mat är det den enskilt största delen. Det är ändå roligt att kunna planera in lite överraskningar.

festDet är så härligt att få planera för sin sons eller dotters examenfest eller för en äldre släktings födelsedags- kalas. Men, det är samtidigt ett visst ansvar man axlar. Maten skall passa alla gäster och det får inte bli för stelt på kalaset.

Planera först in vilka som skall bjudas och var kalaset skall hållas. Det känns extra festligt att skicka ut inbjudningskort och det går att göra riktigt fina inbjudningskort själv på Internet och skriva ut med en vanlig skrivare. Det känns lite extra festligt att bjuda in till festen genom att skicka ut inbjudningar. Där skriver man datum och tid och man kan också notera om det är tänkt att gästerna skall klä sig på något visst vis.

När det gäller maten går det att göra det lite enklare om festen är mer av mingel-typ. Små snittar brukar alltid vara populärt att bjuda gästerna på när de kommer. Man kan fortsätta med en buffé av kallskuret, frukt och grönsaker och avsluta med en god efterrätt eller tårta.

Om man har tid att planera för en liten aktivitet brukar det bli riktigt glatt på festen. Kanske är någon duktig på att traktera ett instrument. Man kan då sammanställa några visor i ett blad och ha allsång. Det finns också en hel del roliga lekar och det brukar också uppskattas av lite äldre gäster. Dans går naturligtvis alltid hem.