Midsommarfest

midsummer

Den allra mest firade högtiden i Sverige, är midsommar. En tradition där midsommarfesten är höjdpunkten på sommaren, då nätterna är ljusa och grönskan är som bäst. Midsommarfirandet grundar sig på traditioner, flera hundra år bakåt i tiden.

Jordgubbar, midsommarstång, sill och lek är något som hör till midsommarfirandet och för många finns det en del måsten som måste ingå, för att firandet ska bli komplett. Så för att bejaka de allra flestas krav på midsommarfesten, kan det vara bra att förbereda sig ordentligt. Sätt upp ett partytält för eventuellt regn.

Som vilken annan temafest behöver midsommar sina blommor. Detta kan göras till en aktivitet på festen, då blommor plockas och kransar knyts att bära. Man kan också göra midsommarstången tillsammans och resa den för kvällens lekar. Laglekar brukar vara populära, som att springa med ägg, spräcka ballonger, hoppa säck och så vidare.

Sill och färskpotatis bör ingå i bjudningen som någon form och gärna någon smakrik snaps till, som kan intas tillsammans med någon snapsvisa. Smörgåsbord är bland det enklaste att servera och där kan sillen utgöra en del av maten som bjuds. Som efterrätt kan man med fördel bjuda på jordgubbar med grädde eller kanske en jordgubbstårta.