Julfest

JulpartyHar du fått den stora äran att anordna en julfest för vänner och familj? I så fall har du en del att stå i och bör omedelbart sätta igång förberedelserna. Börja med att ställa frågan varför du egentligen ordnar Julfesten.

Är det något speciellt budskap eller tema som du vill framhäva eller kommunicera ut till gästerna? Vad skulle den röda tråden kunna tänkas vara? Det är alltid om du festen innehåller det där lilla extra som folk kan sätta ett finger på så att festen blir minnesvärd ett tag framöver.

Var väl insatt i hur mycket pengar du vill lägga ut för festen. Hur många personer kommer du ungefärligt att bjuda in? Du måste veta exakt vad du skall handla för när du gör alla inköp till festen och det bästa är att noga gå igenom varje kostnadspost och göra en överslagsräkning på hur mycket varje gäst kommer kosta i snitt. Gå därför igenom antalet personer du bjudit in men anteckna också vad varje person skulle kunna tänkas få som en liten kul gåva under festen. En julfest skall ju potentiellt innehållet momentet ”julklappsutdelning” och därför bör du också tänka på vem du skall anlita som tomte, kanske rentutav någon från din familj eller skara av vänner.

Gör klart var någonstans julfesten skall äga rum och sätt de preliminära tiderna på festen som också anges på inbjudningskortet till varje gäst. Förslagsvis håller du festen så lokalt som möjligt så att resan inte blir alltför för lång för de inbjudna. Skapa till sist en checklista där du stämmer av varenda steg och moment i planeringen.

Hur skall du själv vara klädd till festen och hur passar klädseln in på ett givet tema? Klädseln beror helt på var du ämnar att sätta ribban. Skall Julfesten ha en mer elegant karaktär eller är det meningen att alla skall känna sig lite ledigare? Skall du satsa på att smycka ut dig och sätta upp håret eller vill du känna dig mer alldaglig och hålla ned profilen en smula. Vad för typ av skor och accessoarer skulle kunna tänka dig? Julfärgat i rött eller glansiga och glittriga färger som lyser upp i vintermörkret? Valet är helt upp till dig för det är trots allt du som är värdinnan under Julfesten. Klä dig som du tycker är lämpligast och bäst, men tänk på att det är du som är Julfestens prinsessa!