Företagsevent

När företaget behöver komma in i nytt skede med sina kunder eller tillsammans med sina medarbetare kan det vara dags att ha ett event. Alla kan i någon mån ordna med en fest för att skämma bort anställda eller leverantörer. Men när det kommer att göra något större och skapa en rolig tillställning som även ska vara lärorik, kan det vara dags att ta hjälp.

För de anställda och medarbetare

Det kan vara bra att göra en kick off eller hålla en event när man fått nya leverantörer, medarbetare och/eller anställda. Detta är en grupp främlingar som måste lista ut bästa möjliga sätt att jobba tillsammans för företaget och deras bästa. Alla vill trivas på jobbet även om man inte har sitt drömjobb. Ett planerat event där någonting roligt varvas med lärorika aktiviteter kan skapa ett starkt team som jobbar bra ihop. Planera ett event som sträcker sig över en weekend. Låt deltagarna få lita av varje så att alla trivs: lite äventyr och lite avslappning samt en god bit mat. Har med dessa ingredienser ställer de flesta upp på föreläsningar och övningar för teambuilding med gott humör. Är det ett stort företag eller finns det lite tid finns det företag som kan hjälpa till.

För företagets kunder

Har man fått nya kunder eller har det gått bra för företaget? Dags att fira. Man brukar säga att i genomsnitt är det billigare att hålla kvar en kund än att satsa pengar för att förvärva nya, så var alltid rädd om de kunder du skaffat. Skäm bort dem närhelst du kan för att visa din uppskattning (utan att smöra, det kan vara avstötande). Ett kundevent brukar vara mer fokuserat på avslappning och att ha roligt. När man åker iväg med sina anställda är alla beredda på att tala om företaget och lära sig nya saker. Kunder är lite svåra att övertyga att de vill sitta på en timmes föreläsning om ditt företag om de inte får något i utbyte. Är det utländska kunder kan man ta chansen att visa dem Sverige. Planera utefter ditt företag och vilka slags kunder du har. Här finns lite tips som du kan tänka på i eventets utvecklingsstadium.