Efter festen

Att ställa till fest är ett omsorgsfullt planerade från början till dess att alla dina gäster tryggt kunnat ta sig hem. När festen är över finns det fortfarande mycket att tänka på, samla ihop glömda saker, plocka ner dekorationer och att städa.

Tackkort

Dagen efter kan du i lugn och ro skriva tackkort för att visa din uppskattning av dina gästers närvaro men du kan även vänta en vecka utan att bryta mot vett och etikett-reglerna om du är trött. Ett tack är en så viktig del av festen och ett handskrivet kort är alltid trevligt. Har du fått presenter, så nämn gärna hur du kommer använda presenten så blir det mer personligt. Det är inte värdet i sig själv du tackar för, det är tanken bakom presenten, en person har omsorgsfullt valt ut en present för att denne bryr sig om dig.

Städföretag

Städa

Har du haft din fest i en festlokal kan det vara bra att ta hjälp av ett proffs för att få städningen så bra att du kan vara säker på att få depositionen för festlokalen tillbaka. Bor du i Stockholmsområdet är Hemmiljö ett företag som kan hjälpa till med just detta. Du kan lugnt och tryggt lämna städningen i deras händer. Du har dessutom en ”nöjd kund garanti” vilket gör att du som kund kan vara säker på att arbetet blir riktigt utfört. Vid riktigt stora fester kan det också vara skönt att ha anlitat ett cateringföretag som tar hand om disk och överblivna rester.

Tacka arrangören

Är du den som varit bjuden är det alltid trevligt att tacka festarrangören för en trevlig fest. Det behövs beroende på vilken sorts fest du var på. Det finns olika sätta att visa sin tacksamhet. Antingen kan du ringa eller skicka ett tackkort. Vid större fester som bröllop och födelsedagsfester skickar man vanligtvis ett tackkort, det är något som uppskattas av alla och som blir ihågkommet i framtiden. Du kan självklart skicka ett e-postmeddelande, sms eller annonsera ut din tacksamhet på Facebook – men ett hanskrivet kort eller ett personligt samtal slår högre. En gäst som tackar är en uppskattad gäst även i framtiden.